New Years Toughts // Tanix`s Reflections

By Tanix`s Happy Place - януари 10, 2019Края на старата и началото на новата година винаги са време на равносметки, резолюции и поставяне на нови цели, даване на нови обещания. Миналата година в подобен пост ви споделих, че не обичам да си поставям конкретни цели в началото на годината и да си правя пълна равносметка за изминалата. Е, този идва да покаже, че нещата и хората винаги търпят промяна.
Всъщност просто исках да ви споделя как се чувствам и къде се намирам в началото на тази година, с какви надежди я посрещам и какво оставих в предишната.
През последните месеци се случи така, че изгубих баланса си. Отдадох повече време на работа и на неща, които не ме зареждат и вдъхновяват по никакъв начин. Пренебрегнах времето за почивка, както и качествено прекараното такова с приятели и близки. Затънах в едно ежедневие, което си мислех, че малко или много съм оставила зад гърба си. Оставих блога на заден план- нещо, което ме зарежда и ме прави щастлива по принцип, и сега се чувствам предателски и към себе си и към него. Изцедих се емоционално и физически. И сега се чувствам зле и в двете отношения. Има моменти, в които съм тотално неадекватна- в главата ми е бяло петно и нямам желание за нищо. Не искам да виждам и комуникирам с хора. Искам просто да си легна вкъщи, нищо повече. 
Не се оплаквам. Казвам ви, че тези неща се случват на всеки от нас в даден момент. Всеки от нас има нужда от рестарт. Всеки от нас понякога се чувства смачкан, сдухан, леко или повече депресиран, но това е в кръга на нещата и е просто етап и той ще премине- до голяма степен от нас зависи как и кога. Вярвам, че всяко нещо ни се случва с причина и в точния за него момент. Мястото, на което сме е точно това, на което трябва да бъдем в момента. Дори и да е само, за да разберем къде искаме да стигнем. Животът е низ от върхове и спадове, безкраен кръговрат и никога не знаем на къде ще се завърти колелото. Много мъдро, Таня, ти си истински философ. 
Както и да е, надявам се, че ме разбрахте. Дори и да не се намирате там, където ви се иска в колелото на живота, не се тревожете, то ще се завърти и ще ви отведе, където трябва. Вие само не спирайте да въртите педалите. 
2018 беше прекрасна година за мен все пак- омъжих се,с мъжът ми имахме прекрасна и незабравима сватба, надхвърляща и най- смелите ни очаквания. Дори няма как да ви опиша всички емоции в този единствен ден в няколко изречения, само ще кажа, че са достатъчни за цялата година, така че 2018 ще запазя в сърцето си като любима.
Научих много уроци, опознах се по- добре, разбрах къде искам да стигна. Или поне така мисля.През тази година ми се иска да разпределям по- добре времето си. Да бъда по- организирана, по- безкомпромисна в решенията си, по- смела. Да направя онези неща, които отлагам от толкова дълго време, а отдавна съм узряла за тях. Да прекарвам повече време със семейството и приятелите си. Да си доставям повече емоции и преживявания. Да се вдъхновявам. Да бъда продуктивна. Да не се оставям течението да ме тегли, а да яхвам вълната. 
Започвам годината уморена, но позитивно настроена, готова за промените, коитоми предстоят, и тръпнеща в очакване за това, което ще ми донесе тя. За първи път я започвам с планер в ръка, където съм описала целите си за тази година. Ясно оформени в главата ми отдавна, а все нещо не ми достига, за да пристъпя към изпълнението им. За това ги положих черно на бяло- за да ги виждам всеки ден и да се мотивирам, за да ги изпълня.
С какви мисли посрещате вие 2019?
Поздрави,
Таникс


Последвайте ме във Facebook // Instagram

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара

Your comments make me smile. Give me a smile bellow :)