Имението с ягодите

By Tanix`s Happy Place - януари 03, 2019Сара живее спокойно своя удобен и подреден живот в Ню Орлиънс, мечтаният и собствен бизнес върви прекрасно, среща се с посредствени, но удобни мъже и е доволна от всичко това. Или поне така смята, докато миналото, което смята, че е оставила зад гърба си, не я повика в старата семейна къща, на 3 часа път от Ню Орлиънс, където я очакват нови предизвикателства, които могат да преобърнат живота и. 
Старата и порутена къща, наречена от местните "Имението с ягодите" пази тайни от миналото, вълнуващи истории за любов, страст, смелост и необикновената съдба на бабата на Сара. 
Сара смята да приключи бързо с къщата и да се прибере обратно в удобния си живот и еднообразното си, спокойно ежедневие. Имението с ягодите обаче има други планове за нея и неусетно тя разбира, че миналото, от което така старателно се опитва да избяга, може да се превърне в нейното щастливо бъдеще, гледащо я през меките и топли очи на един очарователен мъж. "Имението с ягодите" от Лорън Дентън не е литературен шедьовър, нито е книга, която ще ви изненада с нещо невероятно и ще ви накара да затаите дъх. Въпреки това, историята на Сара Дженкинс и баба и Мегс е романтична, леко тъжна и драматична, малко заплетена и обвързана. Сара не подозира и за половината от семейната си история, а баба и така и не е намерила подходящ момент приживе, за да и я разкаже. Завещава и прекрасната семейна къща, която макар и порутена и запусната, пази в себе си невероятния дух на всички житейски истории, случили се в нея през годините. Сара се заема да върне къщата към нов живот и едновременно с това разкрива тайните, пазени в нея- за трудния живот за баба си, която макар и от богато и заможно семейство е минала през много трудности, за да бъде себе си и да живее живота, който иска; за изгубената и любов, по която е копняла цял живот, до самия си край; за истинския произход на семейството си и още. Работейки по къщата и разкривайки тайните и, Сара установява, че вече не бърза толкова да се върне към градския си, подреден живот. А и среща един чаровен, харизматичен и прекрасен мъж, който може да обърка всичко...

***
"Имението с ягодите" е романтична, лека, приятна и разтоварваща книжка. Макар че няма да ви изненада с невероятна история и да ви впечатли с невиждан сюжет, може да ви даде повод за размисъл. Дали да се чувстваме удобно в живота си, означава, че сме щастливи? Дали трябва да бягаме от миналото си, без да знаем какви тайни крие то? Трябва ли да ни е страх от настоящето и бъдещето или трябва да скачаме в дълбокото, излизайки от комфортната си зона?  Трябва ли винаги да отстояваме себе си, въпреки обстоятелствата и на каква цена? Винаги ли всичко е такова, каквото изглежда или има и нещо повече?
Това не е поредната лигава и предвидима любовна история, а по лек и ненатрапчив начин дава храна за размисъл.
"Имението с ягодите" е едно от онези леки, ненатоварващи съзнанието и необременяващи психиката романчета, които жените четем през лежерните casual следобеди на дивана, с чаша кафе или горещ шоколад, и отдадени на време само за нас. Някой друг да се запъти към дивана?

***
Поздрави,
Таникс


Последвайте ме във Facebook // Instagram


  • Share:

You Might Also Like

0 коментара

Your comments make me smile. Give me a smile bellow :)