6 съвета за пълноценен релакс у дома след изморителен ден

By Tanix`s Happy Place - януари 07, 2019Много често не си доставяме необходимото време за почивка и имаме чувството, че стресът и умората завладяват цялото ни тяло и съзнание. Поне на мен често ми се случва и усещам нужда от тишина, спокойствие и пълен релакс. Иска ми се да мога по- често да си ги доставям в някоя уютна СПА зона, ако може в някоя приятна къщичка насред безлюдна борова гора, нооо за голямо мое съжаление това ми се случва повече от рядко. За това се старая да си почивам пълноценно у дома, колкото се може по- често. Ежедневието ми е изключително натоварено и стресово, както, вярвам, и на много от вас, и дълго време се оставях то да ме смачква и повлича в рутината си, от което се чувствах изключително зле. Ето защо, усещайки нуждата от това, си намерих няколко съвсем прости неща, които в комбинация ме карат да си почивам и да се отпускам.1. Дълъг горещ душ с любими продукти и процедури 
След като сваля грима и дрехите- влизам в банята и не излизам, докато не изхабя всичката гореща вода :D. Понякога си правя всички възможни процедури- маска на косата, ексфолиране, олио за под душа и всякакви там глезотии. Друг път просто стоя под горещата струя и дишам дълбоко (така де, не вдишвам вода, разбрахте ме :D). Установила съм за себе си, че 5 минутки дълбоко вдишване и издишване, в комбинация с горещата вода и любим аромат под душа, ми действат изключително успокояващо. Не медитирам и не правя йога, нито други специфични упражнения за диафрагмата или нещо друго, просто дишам дълбоко. Съвсем простичко. И задължително използвам душ гел, който да ухае хубаво и богато- обожавам тези на Cottage, имат уникални аромати, други любими са ми тези на Биотен, като в този случай силния им аромат е плюс. И двата варианта са супер бюджетни, но са наслада за сетивата под душа.


2. Пълна рутина, отново с любими продукти + маска за лице и/или очи
След банята, отново приготвям целия арсенал с любими помади. Приятно ми е преди да се опъна на дивана, да знам, че съм се погрижила пълноценно за себе си и кожата си. Обикновено си подготвям шийт маски за тези случаи, тъй като ми е по- лесно както да ги сложа, така и да ги сваля. Оставям ги да действат максимално дълго, защото...ами...мога да си го позволя :D. Гледам да са хидратиращи или детокс маски. Напоследък много любима ми е лилавата на Garnier. Ухае много приятно, пасва добре на формата на лицето, достатъчно обилно е напоена с продукт, като не се свлича по лицето. Кожата ми след нея е избистрена, мека и хидратирана. 

3. Удобна пижама или любим пуловер
Нещо меко, удобно и любимо, в което да се чувствам комфортно и да ми е приятно да се сгуша. Последният ми подарък и всъщност първия коледен, който получих, беше пухкав домашен гащеризон, който е меееега сладък и пухкав и не искам да излизам от него! Наистина ли се налага да го съблека и да отида на работа?


4. Подреждам около себе си и си паля ароматни свещи
Сега, който ме познава, хубаво ще се посмее, защото всички са наясно, че вкъщи рядко е подредено :D. И двамата с мъжа ми сме супер разпиляни, из къщи постоянно има пръснати неща, които не са си по местата. Това до голяма степен се дължи на факта, че и двамата често работим по 12+ часа на ден, вечно сме забързани и нямаме време за такива делнични неща като прибиране на всяко нещо на мястото му :D.Както и да е, това е тема на друг разговор.
Преди да се отдам на пълен релакс, отделям няколко минути, за да подредя около себе си. Въпреки, че често у дома цари такъв и ако трябва да съм честна, аз съм си човекът хаос, понякога той ме напряга допълнително и ме разсейва, като насочва мислите ми към къщни задачи и така не мога да се отпусна. За това за няколко минути просто слагам в ред мястото, където ще си почивам, за да е спокойно съзнанието ми и наистина да се отпусна. 
След като подредя, паля до себе си ароматни свещи. Дават прекрасно усещане за топлина и уют и допринасят страхотно за отпускаща атмосфера. Направо са си must have за нея!

5. Правя си маникюр
От както махнах дългите си нокти ( а и преди да ги сложа), си правя маникюра сама. Отделям по малко време през около 10 дни (през останалото време просто се лакирам), за да си направя цялостен маникюр- да се погрижа за кожичките, формата на ноктите и да се лакирам в любим цвят.  По някакъв начин тази процедура ме успокоява и отпуска, като се старая да го направя красив, защото после ми е приятно да се наслаждавам на резултата, докато ноктите ми съхнат. 


6. Книга
Финалът. Най- хубавата част. За мен книгите са най- добрият начин да се отпусна, да се пренеса на друго място, в нечий друг живот, в някоя вълнуваща история. Да се отърся от ежедневието, рутината, стреса, работата и всичко останало. Само след няколко реда и вече съм на друго място. Какъв по- добър начин за пълноценен релакс?
Филмите не ми действат по същия начин. Там няма нужда въображението ми да работи и съзнанието ми да е напълно заето в това, което става във филма и често се прокрадват и странични мисли за предстоящи задачки или проблеми, чакащи решение. При книгите съзнанието ми работи на пълни обороти, но съсредоточено в нещо съвсем различно и тогава наистина мога да се отпусна и да се отърся от външния свят. Това е моето тайно място за бягство. 

Това са моите 6 за пълен релакс у дома. Сами по себе си, те не са нищо особено и впечатляващо, но в комбинация, при мен действат безотказно. А вие как си почивате пълноценно?
Поздрави,
Таникс


Последвайте ме във Facebook // Instagram

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара

Your comments make me smile. Give me a smile bellow :)