Честита Коледа!

By Tanix`s Happy Place - декември 26, 2018


Честита Коледа, хепита!
Не мога да повярвам, че още една година се изниза, вече е Коледа, а скоро ще посрещнем новата 2019 година. 
Декември е най- любимото ми време от годината, а винаги минава най- бързо- докато се усетя и вече се подготвяме да посрещнем новата година. Сигурно е така, защото е много динамичен и натоварен в работно отношение, изцедена съм буквално като лимон и всяка година в съзнанието ми тайничко се прокрадва лека завист към хората, работещи в офис, които излизат в отпуска преди Коледа и се връщат на работа чак след Нова година. Дали за тях месецът минава по- бавно? И сигурно не сънуват кошмари и не се будят в малките часове на нощта в ужас, че са забравили да свършат нещо важно. Happy people.
Декември ми е любим, не само заради подаръците, макар че, нека не се лъжем, кой не обича да получава подаръци? Любим ми е заради коледния дух и всичко, което той олицетворява. Това е времето, когато всички ставаме по- добри и, колкото и тривиално да звучи това, наистина е така. По някакъв начин Коледа ни кара да отворим сърцата си, да бъдем по- човечни, по- светли. Да забравим за момент за тежестите на ежедневието, за личните си несгоди, за чакащите сметки, за всички онези неща, които искаме, но по една или друга причина не можем да имаме в момента,  и да се порадваме и да бъдем благодарни за това, което имаме тук и сега. Да се усмихваме без причина, да се прегръщаме и да раздаваме любов. Да спрем за момент да бъдем искащи, а да бъдем раздаващи. 
Да искаме "още", да се съревноваваме, сравняваме и постоянно да търсим е чисто човешка черта, заложена във всички нас, така сме устроени и това е нормално. Често обаче, търсенето и искането могат да ни обсебят, постоянното съревнование да ни направи неуверени и нещастни. Коледа е времето, когато сякаш за малко забравяме за всичко това и ценим повече настоящето. 
Това си пожелавам тази година на Коледа, това пожелавам и на вас- да се радваме малко повече на настоящето, да оценяваме това, което имаме тук и сега, да бъдем благодарни. Да задържим духа на Коледа не само през декември. Пожелавам си и време. Време, прекарано в създаване на спомени с любими хора и семейство. Време, което да ни носи щастие и топлина.
Пожелавам ви мир и любов в сърцата и хармония и топлина в душите. 
Честита Коледа! 
Бъдете здрави и благословени! 
Поздрави,
ТаниксПоследвайте ме във Facebook // Instagram

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара

Your comments make me smile. Give me a smile bellow :)