Bioten Detox Мицеларна вода и измивен гел

By Tanix`s Happy Place - декември 22, 2018Открих я! Перфектната дрогерийна мицеларна вода! Преди години мислех, че това е розовата на Garnier, но преди няколко месеца си я взех отново и просто не знам какво съм си мислила тогава?!? Може би, защото след това открих синята на Bioderma и разбрах, че има наистина мощни мицеларни води. Както и да е.
Неведнъж съм споделяла тук, че Bioten ми е много любима дрогерийна марка и почти няма техен продукт, който да ме е разочаровал. Ако нещо не ми е харесало, обикновено е било свързано с прекалено силния аромат, който имат някои от продуктите им. В случая на продуктите Bioten Detox това не е така.Серията е предназначена за нормална към мазна кожа, продуктите съдържат 100% естествен активен въглен, който да почисти, детоксикира и възстанови кожата. И двата продукта съдържат 94% естествени съставки, като обещават ефективно да премахнат замърсяванията, да разкрият блясъка на кожата и да поддържат оптималните нива на влага в нея, без да я изсушават.
Първо си взех мицеларната вода, веднага след като я видях в Елитис. Цената и е супер добра, както и на всички продукти на марката. Вече бях загубила надежда, че ще намеря качествен заместник на любимата мицеларна вода на Bioderma на добра цена, но го открих в лицето на Bioten Detox.Опаковката и е голяма - 400мл, пластмасова, прозрачна и изчистена, общо взето- стандартна, само дето е в огромно количество за направо смешна цена. Продуктът ухае много свежо и леко на чисто. По същия начин ухае и измивният гел.
Мицеларната вода Bioten Detox сваля безкомпромисно всякакъв грим от лицето. И наистина имам предвид безкомпромисно. Без усилия, без търкане, без неуморни повторения и 545465 тампончета. Използвам мицеларна вода като първа стъпка в почистването на лицето вечер, като очаквам от нея да свали изцяло гримът на очите, тъй като в тази зона не използвам измивен продукт, и наистина тази има страхотно действие. Стандартно използвам по 3 тампончета- по едно за всяко око и едно за лицето. С някои води обаче ми се налага да повтарям всичко по 2 пъти. С тази нямам такъв проблем- напоявам тампончето, задържам леко върху окото, след няколко секунди плъзгам и по- голямата част от грима (включително и спиралата) е отстранен. Прегъвам тампончето, минавам още веднъж и съм готова. Много мощно и ефикасно действие. Не оставя лепкаво усещане върху кожата, както ми се е случвало с други подобни продукти. Не изсушава.Измиващият гел Bioten Detox е отново в стандартна за подобен продукт тубичка, в количество от 150мл. Текстурата му е плътна за гел, има графитен цвят и е леко като желе.
Това е втората стъпка в почистването на лицето (макар че от скоро съм вмъкнала още една, и тази идва трета, но е рано още да споделям мнения). От измиващият гел очаквам да свали остатъците от грим по лицето след мицеларната вода, да почисти кожата малко по- дълбоко и да я остави освежена и дишаща, без да я премива или изсушава. Bioten Detox прави точно това. Почиства чудесно кожата, а тъй като не я пресушава, нямам притеснения да го използвам и сутрин и вечер (обикновено сутрин предпочитам по- леки и деликатни продукти).
И от двата продукта съм изключително впечатлена и доволна и ги препоръчвам без колебание. Съотношението цена- качество е повече от добро. В Елитис не съм го виждала, но видях, че Мери си е взела и крема от серията и е много доволна, така че това ще е следващото нещо в списъка ми. В момента използвам и друг крем на марката, за който скоро ще ви дам отзиви.
Поздрави,
Таникс
Последвайте ме във Facebook // Instagram

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара

Your comments make me smile. Give me a smile bellow :)