Съботно кафе с Маги и Таня // 5 неща, заради които да обичаме зимата

By Tanix`s Happy Place - декември 08, 2018

 


Обожавам зимата! Никак не съм от летния тип хора. Винаги съм се чудила какво му е хубавото на лепкавата жега през лятото, така както хората ми се чудят какво му харесвам на студа през зимата. Днес, заедно с Маги от grimche.com , ще пием отново кафе и ще ви дадем по 5 причини, заради които да обичате зимата.

1. Меките пуловери и топлите чорапки
Само да надушим, че идва декември и дебелите пуловери и чорапи са на първа линия в гардероба. И как не, като освен топлина ни носят и страхотно усещане за уют, въпреки студа навън. Обичам у дома да си обуя дебели чорапи, тип шушони, да нахлузя един мечешки пуловер и да слушам как ветровете се гонят навън. Безценно <3.


2. От виелицата навън- право в уюта на дома
Няма по- приятно нещо от това, да си бил навън в студа и след това да се прибереш в топлия си и уютен дом, да си облечеш гореспоменатите аксесоари, да си направищ чаша горещ чай и да се сгушиш на дивана с меко одеало и хубава книга, с горящи ароматни свещи до теб. Признайте си, че няма как да си доставите същото усещане за удоволствие през друго време на годината.

3. Коледните лампички и украсата
Не, че не можем да си имаме лампички по всяко време. Ама друго си е през декември. Атмосферата е направо магическа и те кара да мечтаеш за вълшебства и доброта.
Като цяло зимата, и в частност декември, е времето, когато се чувствам най- вдъхновена, мотивирана и енергична. Сигурно е, защото мозъкът ми не е разкашкан от 38 градусовата жега и 85-те процента влажност на въздуха във Варна :D.


4. Коледа 
Най- хубавото време в годината! Не заради подаръците (макар че, кой не обича подаръци?), а заради духа, който носи. Сякаш светът се преобразява за няколко седмици и става малко по- добър.  Сякаш спираме да мислим само за себе си, забравяме да се вглъбяваме толкова в личните си драми, и започваме да гледаме на света по друг начин. Да мислим малко повече за другите и да бъдем по- човечни и добри.
Коледа е време за семейство, за щастливи мигове с любими хора, за усмивки, за спомени, за доброта, за красота и чистота в отношенията, за подаване на ръка. За споделяне, за прегръдки, за обич и за топлина.
Няма никой друг празник, който да носи в себе си такъв дух и такава топлина. Мисля си, че не случайно е през зимата- той е достатъчно топъл и сгряващ душата, за да имаме нужда от топлина и навън.

5. Снежната приказка
Нищо, че във Варна от години почти не сме виждали хубава такава. Тук вали бял лед, който става на киша и кал (всичко развалих :D).
И все пак- когато всичко побелее, коминчетата пушат, а ти си у дома, сгушен в топлата и сгряваща атмосфера на всичко изброено по- горе, и просто наблюдаваш от прозореца бялата приказка навън. Още по- хубаво е да си някъде в планината- истинско хюга преживяване <3.
Като дете обожавах да вали сняг! Обличахме дебелите шушляци, спускахме се по баирите с чували, дърпахме се с шейни, целехме се с топки, прибирахме се мокри до кости, посинели от студа, но усмихнати до уши. Ех, ако можеше пак да съм дете...

🎄🎄🎄

Това бяха моите 5 причини да обичам зимата. Сигурна съм, че мога да изброя и още, но се спирам на толкова. Не забравяйте да проверите 5те причини на Маги- ТУК. Аз самата още не ги знам, така че отивам да чета- може пък и да имаме съвпадения.
А,да, и непременно да ни споделите кои са вашите!
Поздрави,
Таникс

Последвайте ме във Facebook // Instagram


  • Share:

You Might Also Like

0 коментара

Your comments make me smile. Give me a smile bellow :)