СЪБОТНО КАФЕ С МАГИ И ТАНЯ: ЧЕТКИТЕ, БЕЗ КОИТО НЕ МОЖЕМ

By Tanix`s Happy Place - август 11, 2018Здравейте, прекрасни,
 в поредния пост от рубриката "Съботно кафе с Маги и Таня".  Наложи се с Маги да прекъснем "кафето" за известно време, но ето ни обратно. Този месец с Маги от grimche.com решихме да ви разкажем за четките, които използваме най- често и без които не можем. Преди време ви бях обещала да направя пост с бюджетните четки, които притежавам. Всъщност аз притежавам само бюджетни четки и така или иначе планирам да ви разкажа малко по- подробно за всички тях в отделен пост. Днес обаче, съм се спряла на 5, които използвам абсолютно ежедневно и не мога без тях. Ето и кои са те:


Гъбка Aura
От няколко години използвам само тази гъбка. Не съм пробвала никога оригиналния бюти блендер, така че не мога да ви дам сравнение, но тази гъбка си я обичам много и е едно от малкото неща, с които не експериментирам, а подновявам веднага щом се налага. Нанасям с нея коректор, фон дьо тен и ББ крем. Много ми е удобна и лесна за работа. Мека е, събрана, пере се сравнително лесно и не изяжда много от продуктите, които нанасям с нея. Издържлива е, не се къса и захабява лесно, а цената и е повече от приемлива. 
Не всеки ден нанасям тониран продукт по цялото лице, но не излизам без коректор и тя е най- добрият ми помощник в нанасянето му и ми е много удобна за целта. 

  

Eco Tools Stippling Brush
Взех си тази четка преди около 2 години, с идеята да нанасям с нея фон дьо тен и ББ крем. Само че стана така, че я ползвам за всичко друго, само не и с тази цел :D. За фон дьо тените, които имам ми е по- удобно да използвам гъбка, а тази четка ми е супер удобна за нанасяне на бронзираща пудра и руж. Ако пътувам, мога да взема само нея за лицето си, върши ми работа почти за всичко. Косъмчетата са много сбити в основата, а на върха малко по- разредени.  За две години ежедневна употреба, не е мръднала. Не се скубе при пране. Чудесна многофункционална четка.

  

Четка за пудра от Buyincoins
Тази четка беше част от един сет, който си поръчах също преди повече от 2 години. Има пост за него в блога ТУК. Четките са нещо като имитация на Real Techniques Bold Metals, но естествено, нямат нищо общо с оригинала. Четката за пудра е една от най- използваните ми четки. Дори да не слагам тониран продукт по цялото лице на ежедневна база, пудра ползвам почти всеки ден и винаги посягам към тази четка. Много е лека, удобна е за работа, мека е, доста обемиста и с няколко движения за секунди съм готова. Също се оказа доста издържлива и не се е променила за толкова време по никакъв начин.

  

Четка за сенки от Buyincoins
Тази четка също е от гореспоменатия сет. Големичка е, но е събрана и стегната. Мога да направя бърз, цялостен ежедневен грим само с нея. Удобна ми е за нанасяне на сенки както по целия клепач, така и само върху подвижния или само в сгъвката. Ако трябва да взема само една четка за очи при пътуване, то тя би била тази. С блендването също се справя чудесно.

  

Real Techniques Setting Brush
Доста популярна четка, за която повечето от вас вероятно или са чували или притежават. Хайлайтърът е продукт, който преоткрих за себе си и използвам все по- често, винаги нанесен с тази четка. Изключително удобна е за тази цел, сякаш сама си знае какво да прави. Още една употреба, за която е много удобна- за нанасяне на пудра в зоната под очите- също върши перфектна работа. Имам я от около година и малко и също не се е променила по никакъв начин и не се скубе при пране.

***
Това са моите 5 най- любими четки за грим, с които ежедневно злоупотребявам. Кои са вашите?
Не забравяйте да проверите и кои са любимите четки на Маги - ТУК.
Поздрави,
Таникс

Последвайте ме във Facebook // Instagram

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара

Your comments make me smile. Give me a smile bellow :)